Webbserver och domännamn

Alla hemsidor idag har både en server och ett eller flera domännamn. Servern är lite förenklat en dator som är uppkopplad mot internet och är den plats där hemsidan finns fysiskt lagrad. För att sedan enkelt kunna nå hemsidan används ett domännamn, den adress som skrivs in för att nå en hemsida t.ex. liamedia.fi.

Att ha en snabb webbserver är viktigt både för att hemsidan skall nå högt på sökmotorerna, men även för att användarna skall vilja stanna kvar på er hemsida. Därför har vi en webbserver som är snabb och använder modern teknik.

Vi registrerar även .fi domännamn och är en .fi registrar, vilket betyder att vi har rätt att registrera, uppdatera och administrera .fi domännamn. Detta är något som endast registrerar har rätt att göra.Förutom dessa domännamn kan vi också registrera t.ex. .com, .org, .eu eller .net. Om det är ett företag som endast är verksamt i Finland så rekommenderar vi att ett .fi domännamn används.

Webserver

Vi förmedlar webbhotell tjänster, vilket inkluderar webbserver och e-post kopplat till eget domännamn. Hemsidan och e-posten lagras på ett finskt webbhotell.

Domännamn

Vi är en .fi registrar och har rätt att registrera, administrera och uppdatera .fi domännamn. Andra domännamn som t.ex .com kan även registreras vid behov.

E-post

Vi registrerar e-postadresser kopplat till eget domännamn. De protokol som stöds är imap(server) och pop3(lokalt). E-posten använder ssl/tls för att krypter trafiken.

Säker anslutning

En säker ssl anslutning med lets encrypt ingår. Hemsidan kan köras med en säker anslutning med https. Detta ingår utan extra kostnad.

För mera information Ta kontakt